RAZBIJENA KINESKA PREVARA: Otkriveno 1,7 milijardi dolara u bitkoinima

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 01. 2024. u 19:35

BRITANSKA policija otkrila je bitkoin u vrednosti od 1,7 milijardi dolara, koji je povezan sa ženom optuženom za pranje prihoda od prevare u Kini od šest milijardi dolara, saopštili su danas tužioci na suđenju u Londonu.

РАЗБИЈЕНА КИНЕСКА ПРЕВАРА: Откривено 1,7 милијарди долара у биткоинима

Foto Shutterstock

Jian Ven (42), državljanka Velike Britanije, negirala je navode da je pomogla u pranju ogromnih suma koje je prikupio Žimin Kian, tražen u Kini zbog šeme prevare preko koje je opljačkano oko 130.000 investitora, preneo je Blumberg.

Policijska racija 2018. godine u njihovom iznajmljenom londonskom dvorcu otkrila je laptopove, drajvove i notebook računare, koji su čuvali lozinke i kripto novčanike u kojima je svaki bitkoin bio vredan stotine miliona dolara, navodi tužilac.

Racija je usledila nakon pokušaja Jianove da kupi dve kuće u Londonu u vrednosti od oko 15 i 30 miliona dolara, koji su propali nakon što ona nije mogla da pruži advokatu, koji je uključen u te poslove, dovoljno dokaza o izvoru sredstava.

U izjavi policiji iz 2019, Jian je rekla da je živela sa Žiminom kao negovateljica i prevodilac i da je za to dobila 3.000 bitkoina.

Ona je malo znala o bitkoinima, ali je shvatila je da su oni izvor Žiminovog bogatstva, rekla je policiji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)