RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA AMERICI POVODOM SMRTI NAVALJNOG: Iz Moskve im poručili samo jedno

Милица Шкорић
Milica Škorić

16. 02. 2024. u 16:23

MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije pozvalo je SAD da pokažu uzdržanost povodom reakcija na smrt Alekseja Navaljnog i da sačekaju rezultate veštačenja.

РУСИЈА ОШТРО ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ ПОВОДОМ СМРТИ НАВАЉНОГ: Из Москве им поручили само једно

Foto EPA

- Zanimljivo je zašto je za Belu kuću i Stejt department smrt ruskog državljanina u ruskom zatvoru mnogo važnija i strašnija nego smrt američkog državljanina, novinara Gonzala Lire koji je mučen do smrti u ukrajinskom zatvoru? Umesto neosnovanih optužbi, trebalo bi pokazati uzdržanost i sačekati zvanične rezultate forenzičke analize - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova na Telegramu.

Ruska strana konstatuje da je smrt čoveka – uvek tragedija.

Aleksej Navaljni preminuo je u popravnom zatvoru br. 3 u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu, saopštila je regionalna uprava Federalne službe za izvršenje kazni. U saopštenju se navodi da se zatvorenik Aleksej Navaljni nakon šetnje osetio loše i praktično odmah onesvestio.

Kremlj je saopštio da Federalna služba za sprovođenje zatvorskih kazni vrši sve potrebne provere u skladu sa postojećom procedurom.

Inače, u januaru je saopšteno da je u ukrajinskom zatvoru umro bloger Gonzalo Lira koji je imao državljanstvo SAD i Čilea. O njegovoj smrti izvestio je američki novinar Taker Karlson, a to je kasnije potvrdio i Stejt department. Karlson je pisao da je Lira „mučen u ukrajinskom zatvoru od jula“ zbog toga što je kritikovao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo