TRAMP ĆE MORATI DA ODREŠI KESU: Sud ga proglasio krivim za prevaru, kažnjen sa 364 miliona dolara

Милица Шкорић
Milica Škorić

16. 02. 2024. u 21:33

BIVŠI predsednik Donald Tramp, njegova porodica i njegova kompanija kažnjeni su danas sa skoro 364 miliona dolara za građansku prevaru u Njujorku.

ТРАМП ЋЕ МОРАТИ ДА ОДРЕШИ КЕСУ: Суд га прогласио кривим за превару, кажњен са 364 милиона долара

Foto: Profimedia

Odluku je doneo sudija Artur Enrogon na suđenju Donaldu Trampu za građansku prevaru u Njujorku. Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms je tražila 370 miliona dolara od Trampa i saoptuženih za nezakonito stečenu dobit, navodeći da je podneo lažne finansijske izveštaje koji su mu omogućili da dobije zajmove i polise osiguranja po povoljnijim stopama.

Slučaj ide u srce Trampovog imidža uspešnog milijardera i uključuje optužbe za prevaru u vezi sa njegovim stanom u Trampovoj kuli, imanjem Mar-a-Lago i nekoliko golf terena, između ostalog.

Bivši predsednik je svedočio tokom suđenja i kritikovao sudiju i tužioca, tvrdeći da nije učinio ništa loše i da ga progone politički protivnici.

Presuda i za njegove sinove

Sa druge strane, na istom suđenju je odlučeno da će njegovi odrasli sinovi Donald Jr. i Erik, morati da plate po 4 miliona dolara nakon što ih je sudija Artur Engoron proglasio odgovornim za više tačaka za prevaru.

Engoron je već presudio da su Tramp i njegovi saoptuženi bili umešani u prevaru i naredio poništavanje svih poslovnih sertifikata koje poseduju u Njujorku, što je radnja koja ostaje u čekanju na Trampovu žalbu.

Ova presuda će se baviti šest dodatnih tužbi protiv nekih ili svih optuženih, uključujući zaveru, izdavanje lažnih finansijskih izveštaja, falsifikovanje poslovnih zapisa i prevaru u osiguranju.

Glavni tužilac Njujorka je takođe zatražio od suda da Trampu i nekim od saoptuženih zabrani da se bave nekretninama u Njujorku i da mogu da apliciraju za kredit od banaka registrovanih u državi, između ostalih zabrana koje bi mogle značajno da utiču na njega. i njegove kompanije.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!