AZERBEJDŽAN DAJE 1,6 MILIJARDI DOLARA ZA NOVE LOVCE: Izbor Bakua će vas iznenaditi (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 02. 2024. u 22:00

SAJT Azernews objavio je informaciju da je Pakistanski aeronautički kompleks potpisao je najveći izvozni ugovor u istoriji Pakistana sa azerbejdžanskim vazduhoplovstvom.

АЗЕРБЕЈЏАН ДАЈЕ 1,6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ЗА НОВЕ ЛОВЦЕ: Избор Бакуа ће вас изненадити (ВИДЕО)

Foto Rosoboronexport www.roe.ru

Ugovor za borbene avione JF-17C Block-III potpisan je za 1,6 milijardi dolara, uključujući avione, obuku i municiju, javili su pakistanski mediji.

Pakistanski aeronautički kompleks je velika kompanija koja proizvodi avione i druge stvari za vojsku u Pakistanu. Pokrenuto je 1971. godine od strane pakistanskih vazduhoplovnih snaga.

Oni rade sa kompanijama iz Turske i Kine kako bi napravili neke od svojih proizvoda. Pakistanski aeronautički kompleks takođe ima preduzeća u drugim zemljama kao što su Mjanmar, Nigerija, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

JF-17 Thunder Block III, je faktički nadogradnja starije verzije JF-17A Block II, a modernizacija letelice se ogleda 1000+ TRM AESA radar KLJ-7A sa mogućnošću otkrivanja cinjeva na daljinama od 150-220 km.

Ugradnja „heads up display“ koji se koristi na lovcu 5. generacije J-20, novi displej na pilotskoj kacigi za praćenje leta rakete, isti HMDCS koristi se i na lovcu J-20. napredni IR i UV sistem za upozorenje o približavnju raketa vazduh-vazduh, spoljni i unutrašnji senzori radi utvrđivanje jasne situacije u i oko letelice, nove rakete vazduh-vazduh velikog dometa, 3-osni FBW sistem, poboljšana fuzija senzora, integrisane, umrežene i sa podacima povezane mogućnosti izvođenje vazdušnih operacija, novi kokpit, povećan kapacitet nosivosti i više podvesnih tačaka za oružje. Ukupna težina letelice iznosi 13.607 kg.

U konstrukciji letelice ugrađeno je više kompzitnih materijala, letelicai ma manju težinu, na spoljne tačke moguće je okačiti rakete i druga ubojna sredsdstva do težine 5 kg. Borbeni dolet letelice je 1.450 km, a maksimalni dolet 2.500 km. Avion ostvaruje maksimalnu brzini od 1,7 maha i maksimalni palfon leta je 17.000 metara.

PAC JF-17 Thunder Block III zadržale su identičan ruski motor kao i prethodne verzije ove letelice RD-93, dok su kineski motori viših performansi trenutno u različitim fazama testiranja i predviđa se zamena na svim verzijama ovog aviona.

Kombinacijom raketa dugog dometa PL-10 HOBS i PL-15 VLRAAM sa AESA radarom, kao i ugrađenim paketom za elektronsko ratovanje pokriće svaki deo modernog vazdušnog ratovanja.

Kompletan avion se proizvodi u pakistanskim pogonima i kako ga proizvođači označavaju predstavlja letelicu koja je spremna da odgovori na sve izazove ratova i sukoba u regionu.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!