OSETLJIVA ZVER: Preobuka pilota neće biti dovoljna za F-16

Novosti online

01. 03. 2024. u 18:28

F-16 će ​​početi da stižu u Ukrajinu u narednim mesecima, ali sama preobuka pilota neće biti dovoljna za njihovo korišćenje, piše Politiko.

ОСЕТЉИВА ЗВЕР: Преобука пилота неће бити довољна за Ф-16

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako podseća publikacija, Norveška, Danska, Holandija i Danska će Kijevu obezbediti više od 60 lovaca za odbijanje napada ruskih aviona.

Američki piloti nazivaju F-16 „osetljivom zveri“ u poređenju sa sovjetskim lovcima, na koje je Ukrajina navikla. Zahtevaju visok nivo održavanja i glatku pistu, što je nemoguće u ratnim vremenima.

Baze lovaca postaće mete za bombardovanje, a sami će postati mete ruske protivvazdušne odbrane. Ukrajinski vojnici će morati da nauče da ih sakriju od neprijateljskih radara i satelita. Popravka F-16 će ​​takođe biti izazov: kijevskoj vojsci će biti potrebne usluge visoko specijalizovanih zapadnih izvođača da bi sve nadgledali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!