TEŽAK UDARAC ZA TRAMPA: Hejli ga "pomela" u Vašingtonu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 03. 2024. u 07:33

KANDIDATKINjA za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli pobedila je na stranačkim predizborima u Vašingtonu, zabeleživši svoju prvu pobedu u kampanji za predsedničke izbore ove godine.

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ТРАМПА: Хејли га помела у Вашингтону

FOTO: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik i favorit za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp pretrpeo je u nedelju prvi poraz na stranačkim predizborima, pošto je Hejli pobedila u Vašingtonu, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP

Hejli je u Vašingtonu osvojila glasove svih 19 delegata. Ona je rekla da će ostati u trci za republikansku nominaciju barem tokom predizbora u utorak u 16 američkih država.

Portparolka Hejli Olivija Perez-Kubas navela je da je Hejli postala prva žena koja je pobedila na predizborima republikanaca. Vašington je uporište demokrata, sa samo oko 23.000 registrovanih republikanaca u gradu, napominje američka agencija, podsećajući da je aktuelni američki predsednik demokrata Džozef Bajden pobedio u Distriktu Kolumbija na predsedničkim izborima 2020. godine sa 92 odsto osvojenih glasova.

Tramp do sada u aktuelnoj kampanji ima podršku 244 delegata, dok Hejli ima podršku 43 delegata, navodi AP. Kandidat treba da ima podršku 1.215 delegata da bi osvojio republikansku nominaciju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)