SPAŠAVANJE REDOVA ZELENSKOG: Pentagon kuje plan za komšarni scenario za ukrajinskog lidera

Novosti online

04. 03. 2024. u 19:35

PENTAGON razvija plan za spas ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u slučaju raspada njegove vlade.

СПАШАВАЊЕ РЕДОВА ЗЕЛЕНСКОГ: Пентагон кује план за комшарни сценарио за украјинског лидера

Foto: EPA-EFE/YVES HERMAN

Zapad je takođe predložio da francuski predsednik Emanuel Makron iznese ideju o slanju trupa NATO-a u Kijev da zaštiti ukrajinskog lidera, piše američki novinar Stiven Brajan.

- Deo istorije Drugog svetskog rata mogao bi da postane model za planove američkog Pentagona da spase Vladimira Zelenskog u slučaju raspada njegove vlade u Kijevu - napisao je Brajan u tekstu za Asia Times.

Zapad shvata da Zelenski ima velikih problema sa brojem vojnog osoblja u vojsci. Pokušaj zemlje da upotrebi silu u procesu mobilizacije izaziva nemire među Ukrajincima, navodi se u tekstu.

Brajan je napomenuo da niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko dugo će vlada Zelenskog moći da ostane na vlasti u Kijevu.

Budući da Bajdenova administracija ne može sebi dozvoliti još jedan debakl poput povlačenja iz Avganistana, a što u Ukrajini postaje sve verovatniji scenario, da Rusija sada možda ne bi bila zainteresovana za pregovore nakon mnogih propuštenih prilika, kao i da nema naznaka da Moskva namerava da uspori sa Specijalnom vojnom operacijom, akcija spasavanja poput one koju su nacisti sproveli 1943. mogla bi biti jedna od malog broja preostalih opcija, zaključuje Brajen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!