FRANCUSKI MINISTAR ODBRANE JASAN: Otkrio da li će biti slanja vojske u Ukrajinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 03. 2024. u 12:05

NE može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini, izjavio je ministar odbrane Francuske Sebastijan Lekorno radiju RMC.

ФРАНЦУСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЈАСАН: Открио да ли ће бити слања војске у Украјину

Foto: EPA

- Hteli smo da saopštimo našim saveznicima o tome šta još možemo da uradimo, razmatrale su se različite hipoteze, ali ne i o slanju vojske za učešće u borbama, kako su to neki protumačili. Francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da nećemo biti saučesnici u ovom sukobu. Međutim, da li smo sve pokušali na tom polju između slanja oružja, kao što to sada radimo i saučesništva, odnosno direktnog rata sa Rusijom? Da li ima još puteva koji nisu isprobani? - pita se Lekorn.

Naveo je da je reč, pre svega, o zapadnom vojnom prisustvu za deminiranje i obuku ukrajinskih vojnika na teritoriji Ukrajine.

Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS - Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove