SMOTRIČ POZVAO NETANJAHUA: Zabrani učešće Izraela na pregovorima o taocima

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 03. 2024. u 22:03

MINISTAR finansija u ratnoj vladi Izraela Bezazel Smotrič pozvao je premijera Benjamina Netanjahua da zabrani da pregovarački tim Izraela putuje u Katar na pregovore o oslabađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze.

СМОТРИЧ ПОЗВАО НЕТАНЈАХУА: Забрани учешће Израела на преговорима о таоцима

Foto Tanjug/AP

Smotrič tvrdi da je bio “dokazano u pravu” što se suprotstavljao prethodnim, neuspešnim pokušajima da se do sporazuma dođe pregovorima u Parizu i Kataru.

-Zabluda Hamasa pokazuje da su pristalice sporazuma u ratnom kabinetu i bezbednosnim institucijama izgubile put, rekao je Smotrič, prenosi Tajms of Izrael.

On je istakao da izraelska vojska mora odmah da započne napad na grad Rafa u Pojasu Gaze.

-Samo tako će biti moguće vratiti taoce, rekao je Smotrič.

Iz Netanjahuovog kabineta u petak je saopšteno da je premijer Izraela odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi, bez navođenja vremenskog okvira.

Saopšteno je takođe da je ofanziva na Rafu neophodna kako bi se ostvarili ratni ciljevi, i da nije pitanje "da li će" doći do ofanzive, već "kada".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!