ILON MASK: To što SAD ne žele da okončaju sukob u Ukrajini je realan problem

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 19:11

AMERIČKI preduzetnik i milijarder Ilon Mask smatra da je realan problem to što u SAD čak i ne razmatraju varijante za okončanje sukoba u Ukrajini, prateći ideju o „večitom ratu“.

ИЛОН МАСК: То што САД не желе да окончају сукоб у Украјини је реалан проблем

FOTO: AP/Tanjug

-To je realan problem, to što nikada nije čak ni određen konačni cilj, prosto večiti rat, napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks“ odgovarajući na objavu korisnika o nastupu lidera demokratske većine u Senatu SAD Čaka Šumera u vezi s pomoći Ukrajini.

Korisnik je komentarisao izjavu Šumera koji je rekao da su SAD zbog zadržavanja pomoći u Kongresu „paralizovane“ za dalja dejstva u vezi Ukrajinom, i dodao da političar nije mogao da objasni kako će izgledati put ka zamišljenoj pobedi Kijeva.

Predstavnički dom i Senat SAD počeli su ove sedmice da rade nakon pauze. Kongres, kako se očekuje, treba da razmatra pomoć Ukrajini i nastavljanje procedure impičmenta ministra unutrašnje bezbednosti Alehandra Majorkasa, zabranu rada društvene mreže „Tik-tok“ i druge inicijative.

Američka administracija je u decembru prošle godine iscrpela mogućnosti za dostavljanje naoružanja Ukrajini, a ove godine je predat samo jedan paket pomoći od 300 miliona dolara. Bela kuća je Kongresu SAD uputila zahtev za odobravanje 60 milijardi dolara za pomoć Ukrajini.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)