GENERACIJE ĆE VRAĆATI KREDITE KAKO BI DANAS GINULI UKRAJINCI Zaharova o Zelenskom: Prodaće sve što ima, građani su mu potrošni materijal

Милица Шкорић
Milica Škorić

10. 04. 2024. u 12:58

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski, koji je spreman da od Sjedinjenih Američkih Država dobija kreditnu pomoć za nastavak borbenih dejstava, spreman je da posegne u džepove budućih generacija svojih sugrađana kako bi sadašnji Ukrajinci nastavili da umiru, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

ГЕНЕРАЦИЈЕ ЋЕ ВРАЋАТИ КРЕДИТЕ КАКО БИ ДАНАС ГИНУЛИ УКРАЈИНЦИ Захарова о Зеленском: Продаће све што има, грађани су му потрошни материјал

Foto: Profimedia

Ona je istakla da je Zelenski u intervjuu ukrajinskoj televiziji najavio da je Ukrajina saglasna da se bori na kredit, ukoliko SAD odobre ovakvu vrstu pomoći.

- U slučaju potrebe, on će bez dvoumljenja prodati preostala prirodna bogatstva Ukrajine, iako ne znam koliko je tamo ostalo. Žrtvovaće sudbine miliona sugrađana koji su za njega, jednostavno, potrošni materijal - rekla je Zaharova.

Pozvavši se na podatke ukrajinskog Ministarstva finansija, Zaharova je zaključila da će državni dug Ukrajine na kraju 2023. godine dostići 85 odsto BDP zemlje, premašivši 145 milijardi dolara.

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI - Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)