"UKRAJINU PODELITI NA DVE DRŽAVE!" Žirinovski je ovako crtao novu mapu Evrope - Nova zemlja može biti primljena u NATO i EU

Novosti online

05. 04. 2024. u 21:21

NEKADAŠNjI lider LDPR Vladimir Žirinovski smatrao je da bi podela Ukrajine na dve države doprinela okončanju rata u Donbasu.

УКРАЈИНУ ПОДЕЛИТИ НА ДВЕ ДРЖАВЕ! Жириновски је овако цртао нову мапу Европе - Нова земља може бити примљена у НАТО и ЕУ

Foto: EPA

- Najbolje rešenje je podela Ukrajine na Galiciju i Malorusiju. Svi rusofobi će se okupiti u zapadnom delu i u pet zapadnih regiona Ukrajine sa glavnim gradom u Lavovu stvoriće svoju državu Galiciju za 5 miliona ljudi. Ova nova zemlja može biti primljena u NATO i Evropsku uniju, pratiće put Slovačke, Češke i drugih. Cela jugoistočna Ukrajina krenuće putem Krima - u Rusiju - pisao je Vladimir Žirinovski na Telegramu.

On je smatrao da ako Rusija počne da se graniči sa Rumunijom i Mađarskom, prestaće neprijateljstvo i podela ruskog naroda, prestaće crkvena podela, sve će se smiriti i na istoku i na zapadu.

Istaknuti ruski političar Vladimir Žirinovski preminuo je u aprilu 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!