RUSI PROBILI UKRAJINSKU ODBRANU: Nalet u Donjecku, ključni preokret na frontu

Novosti online

12. 04. 2024. u 10:47

IZVEŠTAJI sa fronta potvrđuju da ruske trupe značajno napreduju u svim delovima fronta u DNR, vojska čeka povratak na ustavne granice Donjecke Narodne Republike, pišu ruski mediji.

РУСИ ПРОБИЛИ УКРАЈИНСКУ ОДБРАНУ: Налет у Доњецку, кључни преокрет на фронту

Foto Tanjug/AP

Na svim pravcima u Donjeckoj Narodnoj Republici došlo je do preokreta u korist ruskih snaga, to potvrđuju razmere svakodnevnog napredovanja trupa, rekao je savetnik šefa DNR Igor Kimakovski.

- Naše oružje je superiornije od neprijateljskog. Zato sam optimista i danas mogu da kažem da je to prekretnica u korist Rusije na donjeckom delu fronta. To se vidi u očima naših momaka koji već čekaju da se vratimo na ustavne granice Donjecke Narodne Republike, rekao je Kimakovski.

Svoju izjavu potkrepio je izveštajima sa fronta, ali i informacijama koje dobija od svog sina koji se nalazi na prvim linijama.

Kako je ranije objasnio, ruske trupe ostvaruju značajne napretke kod Marjinke u Donjeckoj Narodnoj Republici, što im otvara operativni prostor u nekoliko pravaca odjednom.

Ruske snage pritiskaju neprijatelja na svim pravcima, uključujući Ugljedar, Krasnogorovku i okolinu Avdejevke, Artjomovska (Bahmut) i Časovog Jara, dodao je Kimakovski.

Ruska vojska je u poslednje vreme postigla značajan uspeh na donjeckom pravcu. Konkretno, 23. marta je preuzela kontrolu nad selom Krasnoje, što je omogućilo potiskivanje ukrajinskih oružanih snaga od Artjomovska i stvorilo pretnju za ukrajinsku grupu koja se nalazi u oblasti Kreščejevke. Zauzimanje sela Krasnoje pojednostavljuje i napredovanje do Časovog Jara, važnog grada u ovom delu fronta.

U samom Časovom Jaru, kako je objasnio savetnik lidera DNR Jan Gagin, neprijatelj je izgradio ozbiljno utvrđenje, ruske snage su ušle u predgrađe i pažljivo i postepeno napreduju, glavni zadatak je zaštita ljudstva.

Prema rečima Gagina, svi putevi snabdevanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru će uskoro biti na nišanu ruske vojske koja će moći da naruši neprijateljsku logistiku.

BONUS VIDEO: SANDžAK REPUBLIKA, UZ TURSKE ZASTAVE I PSOVANjE SRBA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)