BLINKEN POSLAO JASNU PORUKU IZRAELU: Vašington nastoji da spreči dalju eskalaciju sukoba

Novosti online

15. 04. 2024. u 23:00

Državni sekretar Sjedinjenih Država Entoni Blinken rekao je da je Vašington u prethodnih 36 sati "koordinisao diplomatskim naporima u nastojanju da se spreči dalja eskalacija sukoba" posle iranskog napada na Izrael tokom vikenda.

БЛИНКЕН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ ИЗРАЕЛУ: Вашингтон настоји да спречи даљу ескалацију сукоба

Foto: EPA

- Snaga i mudrost treba da budu različite strane istog novčića. Ne tražimo eskalaciju, ali ćemo nastaviti da podržavamo odbranu Izraela i štitimo naše osoblje u regionuNe tražimo eskalaciju, ali ćemo nastaviti da podržavamo odbranu Izraela i štitimo naše osoblje u regionu - rekao je Blinken u, naizgled, implicitnom pozivu Izraelu da bude uzdržan u svom odgovoru, piše CNN. 

Američki predsednik Džozef Bajden prethodno je, navodno, obavestio izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da SAD neće učestvovati u ofanzivnim akcijama protiv Irana.

Isto je Rojtersu potvrido i neimenovani američki zvaničnik. 

- Nećemo biti deo bilo kakvog odgovora koji bi oni (Izrael) nameravali da sprovedu. Ne vidimo sebe da učestvujemo u takvom činu - rekao je anonimni zvaničnik Vašingtona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)