NOVO "ČUDO" RUSKE VOJNE TEHNIKE: Šojguu predstavljen najnoviji izum - evo šta sve može višenamenski robot (FOTO)

Novosti online

17. 04. 2024. u 11:36

U RUSIJI je napravljen višenamenski transportni robot koji može, između ostalog, da evakuiše ranjenike sa fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

НОВО ЧУДО РУСКЕ ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ: Шојгуу представљен најновији изум - ево шта све може вишенаменски робот (ФОТО)

Foto: Profimedia

Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu u centru „Patriot“ u Podmoskovlju predstavljeno je više od 30 perspektivnih modela naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

- Predstavljena su i višenamenska robotizovana transportna vozila, predviđena za transport zaliha i evakuaciju. Mogu da se koriste i kao platforma za montiranje različite radne opreme i naoružanja. To je linija robotizovanih multifunkcionalnih platformi koje imaju šasije sa točkovima i na gusenicama - saopštila je ruska vojska.

Šojgu je istakao da je zoni specijalne operacije potreban medicinski robot i naložio je da se ubrza njegovo usavršavanje i puštanje u masovnu proizvodnju.

Foto: Profimedia

- Danas moramo da obezbedimo evakuaciju ranjenika sa fronta. To treba da se uradi maksimalno bezbedno i brzo. To moramo testirati na frontu i odmah pokrenuti serijsku proizvodnju - rekao je ruski ministar odbrane.

On je naložio svojim zamenicima da pojednostave proceduru prijema novih modela u naoružanje, ako budu uspešno testirani u zoni specijalne vojne operacije.

(RIA Novosti/Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)