REZULTATI IZBORA U HRVATSKOJ: Još jedan mandat preko noći - HDZ sada na 61, Rijeke pravde 42

Novosti onlajn

18. 04. 2024. u 07:05

TOKOM noći HDZ je dobio još jedan mandat pa sada, nakon 99,3 posto obrađenih mesta, ima 61 mandat na održanim izborima u Hrvatskoj, prenosi Index.

РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У ХРВАТСКОЈ: Још један мандат преко ноћи - ХДЗ сада на 61, Ријеке правде 42

Foto: Tanjug/HINA

Ovo su trenutni rezultati za ostale:

Rijeke pravde 42

Domovinski pokret 14

Most 11

Možemo 10

IDS 2

Nezavisna platforma sjever 2

Fokus 1

Andrej Plenković, predsednik HDž i dosadašnji premijer, poručio je sinoć posle objavljivanja prvih rezultata da je bitno da je ta stranka po treći put zaredom uverljivo pobedila na izborima održanim, kako je rekao, zahvaljujući Zoranu Milanoviću, u "bizarnom danu".

Plenković je u sedištu stranke najavio da HDZ već danas kreće u formiranje treće vlade. Čestitajući drugim političkim strankama, Plenković poručuje da će HDZ nastaviti svoju politiku koja je "zaštitila građane od mnogih kriza i sačuvala hrvatsku privredu". L

ider SDP-a Peđa Grbin poručio je u sredu veče da nezvanični rezultati parlamentarnih izbora pokazuju da je dve trećine građana dalo podršku ovoj stranci i da će oni zato pokazati da Hrvatska može i da će biti bolja.  

- Pred nama su dani, nedelje i meseci razgovora ali će oni završiti promenom koja će Hrvatsku učiniti boljom, bez korupcije, koja se brine za svoje ljude - naveo je Grbin.

On je rekao da danas počinju razgovore sa onima koji su "do juče govorili da sa HDZ-om neće, da korumpiranu Hrvatsku neće".

- A na nama je da proverimo da su te reči bile istina - rekao je Grbin.

U Hrvatskoj su održani parlamentarni izbori za 11. saziv Sabora. Pravo glasa imalo je 3,7 miliona birača, a glasalo je 62 odsto građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)