UKRAJINI, IPAK, POMOĆ OD AMERIKE? Predstavnički dom Kongresa SAD za vikend odlučuje o usvajanju spornog zakona

A. V. V.

19. 04. 2024. u 17:03

PREDSTAVNIČKI dom američkog Kongresa navodno je blizu da usvoji predlog zakona o finansiranju koji, između ostalog, podrazumeva i vojnu pomoć za Ukrajinu od 60 milijardi dolara.

УКРАЈИНИ, ИПАК, ПОМОЋ ОД АМЕРИКЕ? Представнички дом Конгреса САД за викенд одлучује о усвајању спорног закона

Foto: Tanjug/AP

Do glasanja u Donjem domu Kongresa moglo bi da dođe već ovog vikenda, preneo je danas Bi-Bi-Si. Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson rekao je da je odlučan da iznese ovo pitanje na glasanje, čak i ako bi to moglo da ugrozi njegovu vlast.

Predlog zakona podrazumeva i 26,4 milijarde dolara za Izrael i 8,1 milijardu dolara Indo-pacifičkom regionu, uključujući Tajvan. Predstavnički dom će glasati o svakoj komponenti pojedinačno, što povećava mogućnost da će neke komponente biti odobrene, a druge propasti.

Protiv usvajanja zakona je dobar deo republikanaca u Predstavničkom domu, u kojem većinu imaju upravo konzervativci, zajedno sa liderom i bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Nekolicina konzervativaca – na čelu sa kongresmenom iz Džordžije Mardžori Tejlor Grin – zapretilo je da će se zalagati za smenu predsedavajućeg Predstavničkog doma ako podrži novu pomoć Ukrajini.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo