OŠTRA PORUKA IZ MOSKVE: "Sudbina Zelenskog je zapečaćena..."

Novosti online

30. 04. 2024. u 16:17

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ljudi u Ukrajini dovesti u pitanje legitimitet predsednika Volodimira Zelenskog, dodajući da veruje da je njegova sudbina “zapečaćena”.

ОШТРА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Судбина Зеленског је запечаћена...

Foto: Tanjug/AP

Kako je preneo “Njuzvik”, njegove komentare naširoko su preneli ruski državni mediji, koji su ukazali da u martu u Ukrajini nije bilo Ustavom propisanih izbora zbog ratnog stanja usled ruske invazije.

Zelenski je izabran za predsednika 2019, a neki američki kongresmeni su pozivali na održavanje izbora u ratno vreme.

Ali, i vlada i opozicija u Ukrajini su izrazili sumnju u održivost izbora. Pored toga što su milioni glasača razmešteni a Moskva kontroliše skoro petinu ukrajinske teritorije, tu su i oštećena infrastruktura, zastareli birački spisak i nedostatak sredstava, navodi portal.

Ali, Peskov je tokom intervjua sa prorežimskim novinarom Pavelom Zarubinom rekao da bi ukrajinski glasači bili nezadovoljni zbog nedostatka izbora.

- Čini mi se da je sudbina Zelenskog zapečaćena – rekao je on, preneo je “Njuzvik”.

- Veoma brzo će doći trenutak kad će mnogi (ljudi), uključujući one u Ukrajini, dovesti u pitanje njegov legitimitet – rekao je Peskov u intervjuu prikazanom u program “Moskva.Kremlj.Putin.” i objavljenom na Zarubinovom kanalu na “Telegramu”.

(Kurir)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima