ZELENSKI PORUČIO: Glavni zadatak je da se ubrza isporuka naoružanja frontu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 05. 2024. u 23:11

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski dao je instrukcije premijeru, ministrima odbrane i spoljnih poslova, kao i glavnokomandujućem Oružanih snaga da rade sa partnerima na ubrzanju isporuke naoružanja frontu.

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИО: Главни задатак је да се убрза испорука наоружања фронту

Foto: Profimedia

-Nakon razgovora na sednici Štaba, zadužio sam premijera, ministra odbrane, ministra spoljnih poslova, vrhovnog komandanta, svako na svom nivou, da sa partnerima rade na ubrzanju nabavke naoružanja. Implementacija paketa i sporazuma je važna... i mi čekamo da oružje stigne u Ukrajinu za naše ratnike, rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da samo globalna sila može da natera Rusiju na mir i da je zato potrebno što više učesnika uključiti u Samit mira koji će u junu biti održan u Švajcarskoj.

-Takođe moramo biti svesni da će (ruski predsednik Vladimir) Putin raznim manipulacijama i napadima svojih terorista pokušati da poremeti ovaj rad, naše napore i oslabi ukrajinske pozicije. Sve naše pozicije – na bojnom polju, u diplomatiji i informacionoj sferi – moraju biti podjednako čvrste..., istakao je Zelenski.

Na sednici Štaba detaljno se govorilo i o zaštiti energetskog sektora i konkretnih objekata od specifičnih pretnji, naveo je predsednik Ukrajine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove