"GORI" IZMEĐU ARGENTINE I ŠPANIJE: Uvrede sa svih strana, Milej se obrušio na Sančeza

Милица Шкорић
Milica Škorić

04. 05. 2024. u 17:17

PREDSEDNIK Argentine Havijer Mileji uputio je seriju kritika na račun španske vlade i premijera Pedra Sančeza, samo dan nakon izjave španskog ministra u kojoj je rekao da je argentinski predsednik najverovatnije tokom izbora bio pod uticajem droge.

ГОРИ ИЗМЕЂУ АРГЕНТИНЕ И ШПАНИЈЕ: Увреде са свих страна, Милеј се обрушио на Санчеза

Foto: Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Sukob političkih struktura u Buenos Ajresu i Madridu počeo je nakon što je španski ministar saobraćaja Oskar Puente rekao da je Mileji verovatno bio pod uticajem droge tokom predizborne kampanje.

Milei se oglasio na društvenim mrežama i rekao da vlada Španije ima mnogo veće probleme u svom političkom dvorištu.

- Vlada Pedra Sančeza ima važnija pitanja za rešavanje, kao što su optužbe za korupciju protiv njegove supruge, zbog čega je čak i razmišljao o ostavci - rekao je Mileji.

Takođe, Mileji je direktno optužio Sančeza za podrivanje bezbednosti Španije.

- Španski premijer je ugrozio jedinstvo kraljevine sklapajući paktove sa separatistima koji mogu dovesti do raspada Španije. Ilegalna imigracija u Španiji takođe ugrožava bezbednost žena - rekao je on.

Na izjave argentinskog predsednika odgovorilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Španije, koje je u saopštenju naglasilo da su optužbe neosnovane.

- Španska vlada kategorički odbacuje neosnovane reči koje ne odražavaju odnose dve zemlje i bratskih naroda - naglašeno je.

Odnosi između španske vlade i Argentine znatno su narušeni Havijerovim dolaskom na vlast. Predsednik Argentine boraviće u Španiji 18. i 19. maja, ali se u tom periodu neće sastati sa državnim zvaničnicima već sa rukovodstvom krajnje desničarske opozicione partije Voks.

Pretpostavlja se da će na ovom sastanku Mileji dati punu podršku Voksu uoči izbora za Evropski parlament zakazanih za jun.

BONUS VIDEO: SRAMNE IZJAVE U ZAGREBU - Zamenom teza lažno optužuju Srbe za genocid nad Hrvatima u Drugom sv. ratu

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove