MAKRON RAZMATRA OSTAVKU? Mediji tvrde: Francuski predsednik već razgovarao o ovom scenariju

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 06. 2024. u 08:42

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron navodno razgovara sa svojim okruženjem o mogućnosti ostavke dok raspisuje izbore za Nacionalnu skupštinu (donji dom parlamenta), prenosi radio-stanica Evropa 1, pozivajući se na izvore.

МАКРОН РАЗМАТРА ОСТАВКУ? Медији тврде: Француски председник већ разговарао о овом сценарију

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

- Ostavka predsednika nije tabu. Da, treba razmotriti sve opcije. On je spreman da žrtvuje kraj svog predsedničkog mandata - citiraju mediji izvor iz predsednikovog okruženja.

Napominje se da je Makron poslednjih nedelja razgovarao o ovom scenariju sa osobama iz svog okruženja. Nije poželjno, ali bi moglo da posluži kao „dramatizacija“ pred predstojeće izbore.

U tekstu se tvrdi da bi Makron takođe mogao da pristane da zajedno vlada sa desničarskom partijom Nacionalni skup ako pobede na parlamentarnim izborima, kako bi ih „pustio da srećno propadnu” do sledećih predsedničkih izbora 2027. godine.

Podsetimo, nakon što su u nedelju objavljeni preliminarni rezultati izbora za Evropski parlament u Francuskoj, prema kojima je desničarska partija Nacionalni skup više nego duplo ispred koalicije pristalica Makrona, francuski lider je najavio raspuštanje Narodne skupštine i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u dva kruga - 30. juna i 7. jula.

BONUS VIDEO: RUSKI SUPERSONIČNI LOVCI - Pogledajte lovce Su-34 koji koriste municiju dostavljenu iz vazduha

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!