"TO JE OZBILJNA GREŠKA VAŠINGTONA" Rusi zapretili: Ako Nemci postave američke rakete na svoju teritoriju, to će značiti samo jedno

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 07. 2024. u 07:51

PLANOVI SAD da rasporede rakete srednjeg i kratkog dometa u Nemačkoj predstavljaju direktnu pretnju međunarodnoj bezbednosti i povećavaju rizike od trke u raketnom naoružanju, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

ТО ЈЕ ОЗБИЉНА ГРЕШКА ВАШИНГТОНА Руси запретили: Ако Немци поставе америчке ракете на своју територију, то ће значити само једно

Foto Tanjug/AP

- To je ozbiljna greška Vašingtona. Takvi izuzetno destabilizujući koraci predstavljaju direktnu pretnju međunarodnoj bezbednosti i strateškoj stabilnosti - rekao je Antonov, komentarišući namere Vašingtona.

Kako je istakao, Amerikanci povećavaju rizike trke u naoružanju.

- Želeo bih da istaknem da tolerancija Rusije na provokacije protiv bezbednosti naše zemlje nije bezgranična. Zar u Nemačkoj ne shvataju da će pojavljivanje američkog raketnog udarnog potencijala na nemačkoj teritoriji dovesti do toga da će ti objekti biti na ruskom nišanu? Ovo nije zveckanje oružjem, nego jednostavna logika normalnog čoveka - zaključio je Antonov.

Pentagon je ranije saopštio da će Sjedinjene Američke Države od sledeće godine početi raspoređivanje dalekometnih udarnih sistema u Nemačkoj, uključujući hipersonično oružje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA -  JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!