ILON MASK PREMEŠTA KOMPANIJE IZ KALIFORNIJE: “Beži” u Teksas zbog zakona o rodnom identitetu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 07. 2024. u 22:01

AMERIČKI milijarder Ilon Mask najavio je danas da će da preseli sedište dve svoje najpoznatije kompanije SpaceX i X iz Kalifornije u Teksas.

ИЛОН МАСК ПРЕМЕШТА КОМПАНИЈЕ ИЗ КАЛИФОРНИЈЕ: “Бежи” у Тексас због закона о родном идентитету

Foto: AP

Mask je iskazao protivljenje novom državnom zakonu Kalifornije, koji zabranjuje školama da zahtevaju od zaposlenih da otkrivaju informacije o rodnom identitetu učenika, pa čak ni roditeljima.

-Ovo je kap koja je prelila čašu, napisao je Mask na društvenim mrežama.

Mask je 2021. godine prebacio sedište kompanije za električna vozila Tesla u Teksas, jer su u toj saveznoj državi bile labavije mere tokom pandemije korona virusa.

Maskova ćerka je transrodna i on je ranije izjavio da "podržava transrodne ljude", ali je izrazio negodovanje povodom upotrebe zamenica, opisujući ih kao "estetsku noću moru".

Mask je 2023. godine rekao da će lobirati da se kriminalizuje medicinski tretman prema transrodnim ljudima koji bi doveo do, kako je rekao "teških nepovratnih promena kod dece ispod uzrasta za pristanak".

-Zbog ovog, ali i mnogih drugih zakona koji su mu prethodili, napadajući kako porodice, tako i kompanije, SpaceX će da premesti sedište iz Hjutorna, Kalifornija u Starbejz, Teksas, napisao je Mask na Iksu.

Objašnjavajući odluku da Iks preseli u Teksas, Mask je kritikovao stanje u San Francisku, napominjući da mu je "preko glave da mora da izbegava nasilnu bandu narkomana samo da bi ušao i izašao iz zgrade".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!