TURSKA IZRUČILA RUSIJI TERORISTU: Priznao da je po nalogu SBU pokušao da ubije ruskog oficira (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 07. 2024. u 18:15

JEVGENIJ Serebrjakov, koji je optužen da je pre dva dana digao u vazduh automobil u Moskvi kada su ranjene dve osobe, isporučen je iz Turske u Rusiju i na saslušanju je priznao da je izveo teroristički napad po nalogu agenta Službe bezbednosti Ukrajine, sledi iz videa koji je objavila Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije.

ТУРСКА ИЗРУЧИЛА РУСИЈИ ТЕРОРИСТУ: Признао да је по налогу СБУ покушао да убије руског официра (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/TV Zvezda

-Komunicirao sam sa izvesnim Iljom, koji je, pretpostavljam, agent Službe bezbednosti Ukrajine. S njim smo komunicirali u Vire-u , a bio je i jedan sastanak u Istanbulu, kazao je Serebrjakov tokom ispitivanja. (VIDEO)

On je dodao da je u februaru 2023. godine samoinicijativno kontaktirao administratora grupe na društvenim mrežama u cilju saradnje sa obaveštajnim službama Ukrajine.

-Sa njim sam razgovarao, jednom smo se sastali u Istanbulu. Nakon toga sam uzeo komponente za montiranje improvizovane eksplozivne naprave. Ilja (iz Službe bezbednosti Ukrajine) mi je predložio da likvidiram oficira, rekao je Serebrjakov.

Kako je dodao, on je "pod kontrolom i uz instrukcije montirao eksplozivnu napravu i postavio je pod automobil" ruskog oficira.

"Ilja mi je obećao ukrajinsko državljanstvo i nagradu od 10.000 do 20.000 dolara", otkrio je osumnjičeni.

U sredu ujutru dve osobe su povređene u eksploziji automobila "tojota lend kruzer", koja se dogodila na severu Moskve u dvorištu jedne kuće.

Prema podacima MUP Rusije, detonirao je neidentifikovani predmet koji se nalazio u automobilu. Tom prilikom su ranjeni muškarac i žena. Pokrenut je krivični postupak. Istražitelji su ubrzo identifikovali osumnjičenog 29. godišnjeg Evgenija Serebrjakova, koji je istog dana uhapšen u Turskoj uz pomoć turskih službi i isporučen u Rusiju.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS - SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA: Mnogi su zbunjeni ceremonijom, desio se i jedan sukob