MAROKANSKI KRALJ POMILOVAO 2.476 OSUĐENIKA: Među njima i trojicu novinara i 16 ekstremista koji su "preispitali svoje stavove"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 07. 2024. u 23:45

KRALj Maroka Mohamed 6. naredio je danas oslobađanje novinara Taufika Buahrina, Omara Radija i Sulajmana Raisunija, u sklopu pomilovanja 2.476 osuđenika, rekao je je vladin izvor.

МАРОКАНСКИ КРАЉ ПОМИЛОВАО 2.476 ОСУЂЕНИКА: Међу њима и тројицу новинара и 16 екстремиста који су преиспитали своје ставове

Foto privatna arhiva

-Ovo je humanitarni gest povodom 25. godišnjice kraljevske vladavine. Neke zatvorske kazne su ukinute, dok se istovremeno čuvavaju prava žrtava, rekao je izvor za Rojters.

Ustav Maroka daje pravo kralju da pomiluje ili preinači kazne, što je odluka koja se obično donosi na nacionalne praznike.

Trojica novinara bili su otvoreni kritičari javnih politika i svi su osuđeni po optužbama koje uključuju seksualno nasilje, koje su negirali.

Novinari su bili osuđeni na 12, šest i pet godina zatvora.

Kralj je takođe pomilovao 16 zatvorenika osuđenih za ekstremizam i terorizam "nakon što su preispitali svoje stavove," saopštilo je Ministarstvo pravde Maroka.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića