"KAMPUS JE POSTAO BASTION ANTISEMETIZMA": Jevrejski studenti podneli tužbu protiv Univerziteta Harvard zbog antisemitizma

Novosti online

06. 08. 2024. u 19:11

AMERIČKI sudija danas je odbio da odbaci tužbu u kojoj su jevrejski studenti optužili Univerzitet Harvard da je dozvolio da taj kampus ''postane bastion antisemitizma'', u okviru studentskih protesta protiv izraelskog rata u Gazi.

КАМПУС ЈЕ ПОСТАО БАСТИОН АНТИСЕМЕТИЗМА: Јеврејски студенти поднели тужбу против Универзитета Харвард због антисемитизма

Foto: Unsplash

Iako danas je izdao presudu, američki okružni sudija Ričard Sterns rekao je da su tužioci verodostojno tvrdili da je odgovor Harvarda na incidente u kampusu bio neadekvatan i da ''činjenice koje su iznete pokazuju da je Harvard izneverio svoje jevrejske studente“.

Grupa jevrejskih studenata u januaru je podnela tužbu protiv univerziteta, optužujuće Harvard da krši građanska prava Jevreja u kampusu i navode da je univerzitet tolerisao maltretiranje, napade i zastrašivanje jevrejskih studenata od napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

U tužbi su dodali da je Harvard postao ''bastion neumerene anti-jevrejske mržnje i uznemiravanja'', a da administracija Harvarda nije uspela da ih zaštiti.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBIN I BRENIN KUM MEĐU 2.000 NAJBOGATIJIH: Ko je milioner sa TRIDESET PETORO dece poznat po humanosti