LUKAŠENKO O JERMENIJI: Kakva Francuska? Koji Makron? Niko vam neće priteći u pomoć!

Novosti online

20. 08. 2024. u 14:42

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko kritikovao je politiku Jermenije na zbližavanje sa zapadnim zemljama i rekao da Jermeni „nisu potrebni nikome” osim Rusiji i Belorusiji.

ЛУКАШЕНКО О ЈЕРМЕНИЈИ: Каква Француска? Који Макрон? Нико вам неће притећи у помоћ!

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Kakva je to politika? Kome su potrebni Jermeni, osim nama? Nikome. Neka razvijaju svoju ekonomiju i fokusiraju se na ono što imaju. Kakva Francuska? Koji Makron? Sutra Makrona neće biti i svi će zaboraviti na tu Jermeniju - rekao je Lukašenko u intervjuu televiziji „Rusija“.

On je pozvao države postsovjetskog prostora na jedinstvo i istakao da je nemoguće „nešto uzeti od Rusije, a ništa ne dati zauzvrat“.

- Morate shvatiti da će doći do situacije kada ćete nas, a ne nekog drugog moliti. Niko vam neće priteći u pomoć. Uz to, mi smo stvorili ekonomski prostor – barem postsovjetski prostor. Zašto da ga gubite? - dodao je beloruski lider.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan zatražio je 13. juna izvinjenje od predsednika Belorusije jermenskom narodu za reči podrške Azerbejdžanu tokom 44-dnevnog rata 2020. godine. Pašinjan je rekao da „nikada neće otići u Belorusiju“ sve dok je Lukašenko njen predsednik. Istog dana u Jerevan je na konsultacije pozvan i jermenski ambasador u Belorusiji. Belorusija je takođe vratila svog ambasadora u Jermeniji na konsultacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan