UGAŠEN VELIKI POŽAR U RIMU: Povređen vatrogasac i tri volontera civilne zaštite

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 08. 2024. u 23:07

VELIKI požar koji je izbio oko 13 časova na istočnoj periferiji Rima je ugašen, a u akciji obuzdavanja vatre teško je povređen vođa vatrogasne ekipe i tri volontera civilne zaštite, među kojima je i jedna žena, prenosi italijanska televizija RAI.

УГАШЕН ВЕЛИКИ ПОЖАР У РИМУ: Повређен ватрогасац и три волонтера цивилне заштите

Foto: Printskrin

Troje povređenih trenutno je hospitalizovano u Centru za opekotine, dok je se jedan od volontera nalazi na intenzivnoj nezi.

Plamen, podstaknut jakim vetrom, preneo se i uništio vozilo Civilne zaštite, a vatra je zahvatila i okolne zgrade što je primoralo ljude da u žurbi napuste svoje domove.

Stub crnog dima brzo se nadvio nad područjem, jasno vidljiv čak i sa nekoliko kilometara udaljenosti. Na licu mesta intervenisali su vatrogasci, civilna zaštita, državna policija i policija glavnog grada Rima, a nekoliko ulica je zatvoreno za saobraćaj. U gašenju je učestvovalo i nekoliko helikoptera.

Požar je ugašen posle nekoliko sati, a uzroci će biti naknadno utvrđeni.

Ovo je poslednji u nizu velikih požara koji su ovog leta izbili u italijanskoj prestonici. Među najžešćim početkom avgusta bio je požar koji je zahvatio brdo Monte Mario, zbog čega su i obližnje prostorije RAI televizije takođe bile evakuisane.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?