TREĆI PUT PRELEŽAO KORONU, PA DOBIO GROZNICU ZAPADNOG NILA: Maler "bije" poznatog američkog lekara

Novosti online

25. 08. 2024. u 20:39

BIVŠI direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti dr Entoni Fauči (83), glavni borac protiv pandemije korona virusa u SAD, oboleo je od retkog oboljenja, virusa Zapadnog Nila, zbog čega je morao da bude hospitalizovan.

ТРЕЋИ ПУТ ПРЕЛЕЖАО КОРОНУ, ПА ДОБИО ГРОЗНИЦУ ЗАПАДНОГ НИЛА: Малер бије познатог америчког лекара

Entoni Fauči / Foto Tanjug-AP

Fauči, koji je bio zaštitno lice borbe protiv virusa korona u Sjedinjenim Američkim Državama, kao glavni savetnik iz redova lekara za obuzdavanje epidemije, proveo je, kako prenosi "Vašington post" šest dana u bolnici. 

- Toni Fauči je hospitalizovan zbog obolevanja od virusa Zapadnog Nila. Sada je kod kuće i oporavlja se. Očekuje se njegov potpuni oporavak - rekao je portparol američkog lekara.

U tekstu se podseća da virus Zapadnog Nila prenose zaraženi komarci i dodaje da nema vakcine ili leka protiv njega. Ističe se i da je Fauči već dve godine na meti kritika republikanaca zbog svoje uloge u nacionalnom odgovoru na epidemiju virusa korona. 

Američki mediji navode da Fauči ne zna gde se zarazio virusom Zapadnog Nila, ali pojedini ističu da je ovo oboljenje u SAD veoma retko: ove godine bilo je svega 216 registrovanih slučajeva u 33 savezne države, prema podacima američkog Centra za kontrolu bolesti i prevenciju.

Prošle godine, obolelo je 1.800 ljudi, a od posledica bolesti umrlo je 182 njih. 

Po svemu sudeći, američki lekar je od virusa Zapadnog Nila oboleo neposredno nakon što se oporavio od korone.

Naime, početkom meseca, Fauči je u jednom televizijskom gostovanju otkrio da je dobio kovid, i to treći put, kao i da je vakcinisan i revakcinisan šest puta. 

U vezi s tim njegovim priznanjem, pojedini korisnici društvenih mreža burno su reagovali i kačili njegove izjave iz vremena pandemije kovida 19 o tome kako vakcina štiti od oboljevanja, kao i da su vakcinisani zaštićeni od virusa.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!