BRUTALNA REAKCIJA NEMAČKE NAKON TERORISTIČKOG NAPADA: Šolc predložio rigorozne mere

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 08. 2024. u 12:57

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc obećao je, tokom današnje posete gradu Solingenu gde su tri osobe ubijene u napadu nožem tokom vikenda, da će pojačati deportaciju i smanjiti neregularnu migraciju.

БРУТАЛНА РЕАКЦИЈА НЕМАЧКЕ НАКОН ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА: Шолц предложио ригорозне мере

Foto Tanjug/AP

- Ovo je bio terorizam, terorizam protiv svih nas - rekao je Šolc novinarima nakon što je položio cveće na mesto napada u znak sećanja na žrtve, prenosi Rojters.

Napad, za koji policija veruje da ga je izveo osumnjičeni pripadnik Islamske države iz Sirije, podstakao je političke tenzije oko pravila o azilu i deportaciji, kao i nasilnog zločina uoči tri državna izbora sledećeg meseca.

- Moraćemo da učinimo sve što možemo da obezbedimo da oni koji ne mogu i ne smeju da ostanu u Nemačkoj budu vraćeni (u svoju zemlju) i deportovani - rekao je Šolc.

Vlasti su još prošle godine planirale da osumnjičenog za napad nožem u petak, 26-godišnjeg Sirijca, deportuju u Bugarsku, ali deportacija je bila neuspešna, jer muškarac nije bio u svom izbegličkom smeštaju kada su vlasti pokušale da sprovedu meru, navodi se u izveštajima.

Kako je Špigel pisao, na zabavi u petak uveče povređeno je osam osoba, od kojih četiri teže. 

Osumnjičeni 26-godišnji Sirijac Isa el H. nalazi od sinoć je u pritvoru, zbog sumnje na ubistvo i zbog optužbi za pripadnost terorističkoj grupi "Islamska država", koja je, prema pisanju Špigela, preuzela odgovornost za napad i objavila snimak u nedelju za koji se navodi da se vidi počinilac. 

Još nije jasno kada je snimak snimljen i da li je osumnjičeni počinilac napada.
 

BONUS VIDEO: PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU - Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAPADNUTE POLICIJSKE STANICE, PRUGE, PUTEVI: Ubijeno najmanje 33 ljudi (VIDEO)