(MAPA) UKRAJINA POKUŠAVA DA PROBIJE GRANICU KOD BELGORODA: Besne borbe, hitno se oglasio guverner

Novosti online

27. 08. 2024. u 11:15

UKRAJINSKE snage pokušavaju da probiju rusku granicu u južni region Belgoroda, a borbe su u toku, javili su u utorak ruski Telegram kanali, prenosi Rojters.

(МАПА) УКРАЈИНА ПОКУШАВА ДА ПРОБИЈЕ ГРАНИЦУ КОД БЕЛГОРОДА: Бесне борбе, хитно се огласио гувернер

Foto: Profimedia

Kanal "Mash" na Telegramu saopštio je da je oko 500 ukrajinskih vojnika napalo dva kontrolna punkta u Nehotejevki i Šebekinu u Belgorodu, a borbe besne u oba područja.

Prema njihovim rečima, borba sa ruskim graničarima vodi se u rejonu sela Nehotejevka, koje se nalazi na teritoriji Ruske Federacije. Kontrolni punktovi su napadnuti.

Prema različitim izvorima, sa ukrajinske strane oko 8 časova ujutru je krenulo od 60 do 200 vojnika u oklopnim vozilima.

Foto: Liveumap

Prema drugim izvorima, Oružane snage Ukrajine ušle su u šumu kod Žuravlevke, koja se nalazi direktno na granici, kod Nehotejevke, ali nisu jurišale na sam kontrolni punkt.

Sada ruske Telegram stranice pišu da su svi napadi na ovim prostorima odbijeni.

Belgorod se graniči sa regionom Kursk, gde su ukrajinske trupe zauzele rusku teritoriju nakon što su izvršile munjevit upad 6. avgusta.

"Teška situacija na granici"

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov napisao je na Telegramu da su se „pojavile informacije da neprijatelj pokušava da probije granicu“.

- Prema ruskom Ministarstvu odbrane, situacija na granici je i dalje teška, ali se može kontrolisati. Naša vojska obavlja planski posao. Ostanite mirni i verujte samo zvaničnim izvorima informacija - navodi se u njegovoj objavi.

Gladkov je takođe rekao da je Ukrajina napala region sa više od 20 dronova u poslednja 24 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD USTANOVA POSTANE PRAVI DOM – SVAKA TOPLA REČ ZA NJIH VREDI VIŠE