ŠOJGU UPOZORAVA: Zapad želi da stvori raskol u ruskom društvu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 08. 2024. u 19:38

KOLEKTIVNI Zapad je intenzivirao pokušaje da stvori raskol u ruskom društvu i zaoštri međunacionalne i međuverske odnose u njemu, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu.

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Запад жели да створи раскол у руском друштву

Foto: Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

-Ovo pitanje je posebno aktuelno u vezi sa sve češćim pokušajima kolektivnog Zapada da podeli rusko društvo, da stvori preduslove za zaoštravanje međunacionalnih i međuverskih odnosa, širenjem ideja separatizma, ekstremizma i radikalnih verskih ideologija, rekao je Šojgu tokom posete Severnokavkaskog federalnog okruga.

Prema njegovim rečima, Zapad, pokušavajući da održi dominaciju u svetu, drugim državama nameće poredak zasnovan na takozvanim „pravilima“, organizuje obojene revolucije i podstiče formiranje terorističkih grupa.

Osim toga, Zapad je taj koji doprinosi oživljavanju fašizma i nacizma, kao što se dešava u Ukrajini, naglasio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije. On je dodao da se sve to radi u pokušaju da se Rusiji nanese strateški poraz, uništi njen suverenitet i podredi njihovim interesima.

-U svetlu specijalne vojne operacije, antiruska retorika, rusofobija i, rekao bih, histerija o našoj zemlji, našoj istoriji, dobili su poseban impuls na Zapadu, rekao je Šojgu.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom