LE PENOVA ŽELI PO SVAKU CENU DA ZBACI MAKRONA: Najavila važnu stvar za sledeću godinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 09. 2024. u 12:36

LIDERKA frakcije desničarske partije Nacionalni skup u francuskoj Narodnoj skupštini Marin le Pen rekla je da će se zemlja sledeće godine suočiti sa novim prevremenim izborima.

ЛЕ ПЕНОВА ЖЕЛИ ПО СВАКУ ЦЕНУ ДА ЗБАЦИ МАКРОНА: Најавила важну ствар за следећу годину

Foto: EPA

- Jasno je da se ova situacija ne može nastaviti osim za Makrona - rekla je ona u intervjuu za italijanski list Korijere dela sera.

Le Penova je potvrdila da desničarska partija Nacionalni skup neće odmah izglasati nepoverenje novom premijeru Mišelu Barnijeu. Prema njenim rečima, Barnijeove prve javne izjave odaju utisak da on „želi da pronađe kompromis sa svim političkim snagama”.

- Videćemo da li će i želje ovih birača, na primer, o Evropi, biti uzete u obzir i pored njegove posvećenosti evropskoj izgradnji, u kojoj je imao značajnu ulogu, Barnije ne bi trebao da zaboravi rezultate izbora Francuza koji su protiv sadašnjeg evropskog poretka  rekla je Le Pen.

Prošle nedelje, 60 dana nakon završetka vanrednih parlamentarnih izbora, predsednik Emanuel Makron imenovao je 73-godišnjeg Mišela Barnijea za novog šefa vlade, prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠAMPIONKA JU-ES OPENA O ĐOKOVIĆU: Evo šta je rekla o prijateljstvu sa srpskim teniserom