DEVOJČICA (14) IZ CRNE GORE PLANIRALA TERORISTIČKI NAPAD! Roditelji u šoku, pronađeni oružje i dokumenta

Novosti online

10. 09. 2024. u 17:27

U GRACU je podignuta optužnica protiv 14-godišnjakinje koja je uhapšena u maju zbog planiranja terorističkog napada nožem u Gracu. Radi se o devojčici poreklom iz Crne Gore. U Nemačkoj je uhapšena još jedna osoba koja je s njom planirala ovaj teroristički napad.

ДЕВОЈЧИЦА (14) ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПЛАНИРАЛА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД! Родитељи у шоку, пронађени оружје и документа

Foto: pixabay

Kod 14-godišnjakinje je tada pronađen propagandni materijal Islamske države, nož i sekira, a policija ju je pronašla preko aktivnosti i razgovora na društvenim mrežama, javljaju austrijski mediji.

Napad je bio planiran u centru Graca, a nameravala je nasumice da odabere žrtve, "nevernike". Slike svojih planova napada poslala je putem Telegrama istomišljenicima. Nakon napada što više ljudi, planirala je i samoubistvo. Policija nije znala kada je napad tačno trebalo da se dogodi.

"Kronen Zeutung" piše da se radi o devojčici iz Crne Gore koja živi u Gracu, ali još nema austrijsko državljanstvo, piše Jutarnji list. U kući u kojoj je živela zaplenjeno je oružje, odeća i računar s podacima, a istražitelji su tamo pronašli i propagandne materijale ISIS-a, sa brojnim video zapisima borbi i pogubljenja.

Uprkos brojnim dokazima, devojčica nije priznala da je planirala napad, a čini se da njeni roditelji o tome nisu ništa znali.

(Slobodna Dalmacija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Srpski teniseri predvođeni Đokovićem u petak će imati trening otvoren za javnost