KORAK KA SVETSKOM RATU: Veliko upozorenje Ilona Maska na posledice planova SAD

Novosti online

12. 09. 2024. u 16:20

AMERIČKI biznismen Ilon Mask upozorio je na opasnost od trećeg svetskog rata ukoliko Vašington dozvoli Ukrajini da izvode napade na rusku teritoriju američkim oružjem.

КОРАК КА СВЕТСКОМ РАТУ: Велико упозорење Илона Маска на последице планова САД

Foto: Shutterstock

On je na društvenoj mreži „Iks“ prokomentarisao objavu u kojoj se govori o mogućnosti da SAD dozvole Kijevu napade zapadnim oružjem u dubinu ruske teritorije. Jedan korisnik je napisao da je treći svetski rat odavno počeo, ali da Zapad jednostavno odbija to da saopšti.

- To je, nesumnjivo, korak u tom pravcu - nadovezao se Mask.

Prošle nedelje, šef Pentagona Lojd Ostin rekao je da davanje Ukrajini dozvole da izvodi napade u dubinu ruske teritorije neće odigrati odlučujuću ulogu u sukobu, pošto većina ruskih vojnih aviona leti van dometa tog oružja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju kada govore o predlozima Zapada da se Kijevu dozvole napadi na teritoriju Rusije.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg smatra da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zašto je Nataša NAPUSTILA Srbiju? Više nisam mogla! Postala sam bebisiterka