ŠOLC ZAPRETIO: "Ništa ne treba da se krije, to treba da bude potpuno jasno"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 09. 2024. u 08:59

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc nazvao je dizanje u vazduh Severnog toka terorističkim napadom. On je pozvao bezbednosne agencije i državnog tužioca da sprovedu istragu „ne vodeći računa o ničijim interesima“.

ШОЛЦ ЗАПРЕТИО: Ништа не треба да се крије, то треба да буде потпуно јасно

Foto: Tanjug/AP

- Ništa ne treba da se krije, to treba da bude potpuno jasno. Želimo da one koji su ovo uradili, ako uspemo da ih uhvatimo, izvedemo pred lice pravde u Nemačkoj. Možete se osloniti na to, nećemo imati milosti ni prema kome - rekao je Šolc tokom razgovora sa građanima u gradu Prenclau.

Kompanija „Nord strim 2 AG“ je 26. septembra 2022. godine saopštila da se na jednom od krakova „Severnog toka 2“ (napunjenog tehničkim gasom nakon izgradnje) dogodila vanredna situacija u vodama Danske u blizini ostrva Bornholm, praćena naglim padom pritiska. Uzroci nisu poznati, uviđaj je u toku, precizirali su iz kompanije.

Zatim je operator gasovoda „Severni tok“, „Nord strim AG“, prijavio da je smanjen pritisak na oba kraka (rad gasovoda prekinut je krajem avgusta, ali je on ostao napunjen gasom).

Uzroci takođe nisu poznati.

Rad gasovoda „Severni tok“ obustavljen je krajem avgusta iste godine zbog problema sa remontom „Simensovih“ turbina izazvanih sankcijama Zapada. Međutim, gasovod je ostao napunjen gasom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAOVU PRONAŠLA MRTVU U STANU: Prvo oglašavanje voditeljke Ane Pendić Na telu je imala povrede