uživoRAT U UKRAJINI: Zelenskom će biti predstavljena nova mapa zemlje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 10. 2024. u 07:56 >> 08:55

RAT u Ukrajini ušao je u 963. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Зеленском ће бити представљена нова мапа земље

Foto: Shutterstock

Na samitu o Ukrajini Zelenski bi mogao dobiti novu kartu Ukrajine

Ukoliko predstavnici Rusije budu učestvovali na mogućem mirovnom samitu o Ukrajini, Vladimiru Zelenskom će biti predstavljena nova mapa zemlje, smatra irski novinar Čej Bous.

- Mnogo je verovatnije da će Rusija diktatoru i njegovom ‘štabu’ predstaviti novu mapu Ukrajine - napisao je novinar na mreži Iks, komentarišući izjavu šefa kabineta ukrajinskog predsednika Andreja Jermaka o planovima da se ukrajinski „plan pobede“ preda ruskim predstavnicima na mogućem mirovnom samitu.

Kijev: Rusija na Ukrajinu lansirala 68 dronova, četiri rakete

Rusija je tokom noći lansirala 68 dronova i četiri rakete na teritoriju Ukrajine, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Dve osobe poginule u ukrajinskom granatiranju Donjecka

Dve osobe su poginule, a još 12 je povređeno, uključujući dvoje dece, u posledicama granatiranja Oružanih snaga Ukrajine u ruskoj Donjeckoj Narodnoj Republici(DNR), saopštavaju lokalne vlasti.

Precizira se da su pogođena deca rođena 2012. i 2015. godine i da je oštećeno 28 stambenih objekata i četiri automobila.

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine navodi da je zabeleženo da je ukupno 70 municije ukrajinskih militanata ispaljeno širom teritorije DNR.

Tokom noći uništeno 13 ukrajinskih dronova

Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su tokom noći 13 ukrajinskih dronova iznad tri regiona koji se graniče sa Ukrajinom, saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Po šest dronova oboreno je iznad Belgorodske i Kurske oblasti, saopšteno je na Telegramu, dok je jedan uništen iznad Brjanske oblasti.

Ukrajinska novinarka Viktorija Roščina umrla

Ukrajinska novinarka Viktorija Roščina (27), koja je nestala avgusta 2023. godine, u delu države koji su okupirale ruske snage, proglašena je mrtvom.

Ove nedelje, otac novinarke je dobio kratko pismo od Ministarstva odbrane u Moskvi u kojem ga obaveštava da je Viktorija mrtva.

U dokumentu se navodi da će njeno telo biti vraćeno u jednoj od razmena koje su organizovale Rusija i Ukrajina za vojnike poginule na bojnom polju.

Navedeni datum smrti Roščine je 19. septembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...