SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)
SLADOKUSCI, prepustite sa savršenom ukusu
Slatki suncokret - Sastojci:
tepsija 30-35 cm
1 jaje i 1 žumance
15 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera i malo soli
korica limuna
oko 550 gr brašna
200 gr krema od čokolade
100 gr neslanog kikirikija
50 gr maslaca
Slatki suncokret - Priprema:
Potopiti kvasac u mlako mleko sa kašičicom šećera da zapeni. U vanglu razbiti jaje, dodati ulje i izmešati žicom. Dodati brašno, so i zamesiti mekše testo glatko. Ostaviti da poraste, pa istresti na sto posut brašnom.
Malo ga rukama premesiti i iseći 4 loptice. Prvu razviti oklagijom veličine tepsije prečnika 30 cm. Premazati je maslacem, pa staviti sa strane na pek papir.
Svaku tako razviti i ređati jednu preko druge, a poslednju ne mazati. Rukama i oklagijom malo razviti.
Na sredinu staviti manji tanjir pa pritisnuti i obeležiti. Nožem iseći na četvrtine pa na osmine i šesnaestine. Saviti svaki isečen deo unutra preklopiti, pa pritisnuti tanjim štapićem o pritisnuti kraj ka sredini.
Pogaču staviti u tepsiju sa pek papirom. Sredinu napuniti kremom u koji ste ubacili krupno seckan kikiriki. Ostaviti da malo naraste pokrivena, pa premazati žumancetom, a onda naraslu pogaču-pitu peći na 180 stepeni C oko 40 min.
Pokriti 10 min da se odmori. Seći i uživati u finoj lisnatoj pogači uz kaficu čaj i druženje.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNO I PIKANTNO: Čili flekice sa kiselim kupusom (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 14:51
JEDNA OD NAJLAKŠIH TORTI: Voćna poslastica sa bananama (VIDEO)
13. 02. 2023. u 18:00
MUSAKA SA TIKVICAMA I PLjESKAVICAMA: Gurmanski delikates (VIDEO)
14. 02. 2023. u 15:10
DOMAĆA POGAČA: Jednostavno se pravi i ne sadrži margarin (VIDEO)
12. 02. 2023. u 12:00
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
STROGO PRAVILO U DOMU POPOVIĆA: Suzana i kućnoj pomoćnici zabranila jedno
SAŠA Popović trenutno vreme provodi u svom domu na Bežanijskoj kosi okružen najmilijima u svoja četiri zida.
18. 01. 2025. u 15:23
Komentari (0)