DOMAĆE BAJADERE: Čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo (FOTO/VIDEO)
BAJADERE sa kikirikijem - slatkiš kom se uvek vraćamo.
Bajadere - Sastojci:
200 gr šećera
1 vanilin šećer
120 gr maslaca (margarina)
150 gr mlevenog kikirikija
150 gr mlevenog keksa
50 gr rastopljene čokolade
Za preliv:
100 gr čokolade
2 kašike ulja
Bajadere - Priprema:
U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin, pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.
Promešati, pa dodavati keks da se dobije gustina. Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela, pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.
Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom, pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni, pa svetli. Izravnati, lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.
Okrenuti u poslužavnik, pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohlađenu seći. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
STROGO PRAVILO U DOMU POPOVIĆA: Suzana i kućnoj pomoćnici zabranila jedno
SAŠA Popović trenutno vreme provodi u svom domu na Bežanijskoj kosi okružen najmilijima u svoja četiri zida.
18. 01. 2025. u 15:23
Komentari (0)