SAVRŠEN RUČAK ZA UKUĆANE: Zapečena piletina - preukusna, brza i jeftina (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2023. u 09:00

OVO ĆE vam sigurno uspeti

САВРШЕН РУЧАК ЗА УКУЋАНЕ: Запечена пилетина - преукусна, брза и јефтина (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Ovo jelo se sprema relativno brzo, a ukućani će se prosto oduševiti piletinom u potpuno novom i neodoljivom sosu. 

Zapečena piletina - sastojci:

2 bataka i 2 karabataka

soli.. biber
beli luk
crverna ml. slatka paprika
200 gr kisele pavlake
1 kašičica senfa
2 kašike instanta za supu od pečuraka
origano
peršunov list
ulje

Zapečena piletina - priprema:

Meso posoliti.  U činiju istresti pavlaku i senf pa izmešati, dodati biber, beli luk u granulama,origano, papriku instant od pečuraka i sve dobro izjednačiti. 

Dodati i malo ulja pa svaki batak i karabatak dobro premazati  i ređati u podmazanu tepsiju. 

Ako ostane  premaza  ubaciti pored mesa pa posuti peršunom. 

Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 50-60 min da se meso lepo ispeče i zarumeni...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana