KOJA JE IDEALNA KOLIČINA MLEKA? Male tajne najukusnijih prženica

Novosti online

10. 02. 2024. u 12:00

PRŽENICE su omiljeno i mlađim i starijim generacijama. Lako se i brzo pripremaju, a naročito su dobre za doručak. Iako su ukusne kakve god ispale, ukoliko želite da vam se tope u ustima, evo u čemu je stvar.

КОЈА ЈЕ ИДЕАЛНА КОЛИЧИНА МЛЕКА? Мале тајне најукуснијих прженица

Foto Shutterstock

Srpske domaćice su uvek znale da se snađu, pa su tako kombinovale sastojke koje već imaju kod kuće i pravile jela koja i dan-danas svi vole. U toku nemaštine nastali su recepti za neka od najlepših jela kao što su kačamak, sutlijaš, prženice...

Srbi najviše žale kada treba da bace bajat hleb, ali isto tako ne vole ni da ga jedu.

Srpske domaćice su osmislile svoju verziju recepta za svima omiljene prženice. U Francukoj se jedu slatke, a kod nas mogu da budu i slatke, ali i slane.

Prženice nije komplikovano napraviti, ali ipak postoje neke cake koje će vam pomoći da one uvek ispadnu savršeno. Da bi spolja bile hrskave, a iznutra mekane, ne smeju da budu previše masne ili da zagore. Tajna je vrlo jednostavna, bitno je da bajat hleb isečete kako treba, a da za smesu koristite pravu meru.

Parče hleba neka bude debljine oko 1,5 cm i, naravno, bitno je da hleb ne bude svež. Za 2 parčeta hleba potrebno je jedno jaje i 1/4 šoljice mleka. Još jedna bitna stvar koju mnogi ne znaju jeste da ih uvek pržite na ulju, a nikada na istopljenom puteru.

(Super Žena/B 92)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NEVEROVATNI POPUSTI DO KRAJA MESECA! Ne propustite priliku za veliku uštedu