SUPA OD LUKA - BRZA, JEFTINA I ZDRAVA: Idealna za hladne i zimske dane, ali je odlična u svako doba za jačanje imuniteta
OVA supa poznata je od davnina u francuskoj kuhinji, a pravi se i dan danas. Ukusna i mirisna čorbica, koja okrepljuje.
Sastojci:
* crni luk, 3 velike glavice
* maslac, 80 g
* brašno, 1 kašika
* bujon, 750 ml
* so, 1 kašičica
* beli biber, na vrh noža
* kriške hleba, manje, 2 po tanjiru
* belo vino, 1 šoljica
* kačkavalj, rendani, 50 g
Priprema:
- Očišćen luk isecite na tanka rebarca i propržite ga na polovini pripremljenog maslaca dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte brašno i pržite polako dolivajući bujon.
Posolite i pobiberite, pa čorbu kuvajte u poklopljenom sudu oko 20 minuta, na srednjoj vatri. Na preostalom maslacu propržite kriške hleba s obe strane i razdelite ih u četiri vatrostalne posude. Čorbu sklonite s vatre, ulijte belo vino, promešajte i prelijte kriške hleba. Pospite ih rendanim sirom i zapecite u jako zagrejanoj rerni 5–10 minuta.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OTKRIVENO KAKO SU RUSI UŠLI U KUPJANSK: Ukrajinci besni - To je kršenje zakona i pravila ratovanja, ratni zločin!
KIJEV je saopštio da su se ruski vojnici, prerušeni u ukrajinske uniforme, borili da uđu u grad Kupjansk na prvim linijama fronta na severu Ukrajine.
15. 11. 2024. u 18:40
"TO BI DOVELO DO POČETKA TREĆEG SVETSKOG RATA" Fico dao reč: Do kraja ću se boriti da Ukrajina ne bude član NATO-a
SLOVAČKI premijer Robert Fico će se do kraja odupirati ulasku Ukrajine u NATO, rekao je u intervjuu za kineski CGTN.
15. 11. 2024. u 19:38
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)