SUPA OD LUKA - BRZA, JEFTINA I ZDRAVA: Idealna za hladne i zimske dane, ali je odlična u svako doba za jačanje imuniteta
OVA supa poznata je od davnina u francuskoj kuhinji, a pravi se i dan danas. Ukusna i mirisna čorbica, koja okrepljuje.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* crni luk, 3 velike glavice Foto Shutterstock
* maslac, 80 g
* brašno, 1 kašika
* bujon, 750 ml
* so, 1 kašičica
* beli biber, na vrh noža
* kriške hleba, manje, 2 po tanjiru
* belo vino, 1 šoljica
* kačkavalj, rendani, 50 g
Priprema:
- Očišćen luk isecite na tanka rebarca i propržite ga na polovini pripremljenog maslaca dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte brašno i pržite polako dolivajući bujon.
Posolite i pobiberite, pa čorbu kuvajte u poklopljenom sudu oko 20 minuta, na srednjoj vatri. Na preostalom maslacu propržite kriške hleba s obe strane i razdelite ih u četiri vatrostalne posude. Čorbu sklonite s vatre, ulijte belo vino, promešajte i prelijte kriške hleba. Pospite ih rendanim sirom i zapecite u jako zagrejanoj rerni 5–10 minuta.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

ISTINA O BEBEKOVOM POREKLU: Demantovao pogrešne informacije
PEVAČ Željko Bebek proslavio se u bendu Bijelo dugme, a onda je nizao uspehe i u solo karijeri. On je decenijama na javnoj sceni, a malo ko zna da njegovo ime nije Željko.
25. 06. 2025. u 16:30
Komentari (0)