SLANI MAFINI SA JAJIMA I SLANINOM: Doručak koji ima sve što volite
Vazdušasti i bogati ukusima.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 5 jaja
- 1/3 čaše mleka
- so
- biber
- 1 prut praziluka ili malo crnog luka
- 200 g seckane slanine ili drugog mesa po želji
- 100-150 g fete ili domaćeg sira
Priprema:
U jednoj činiji umutite jaja kao za omlet, dodajući malo mleka i začina.
Iseckajte luk na kockice ili kolutove, isto tako sir i slaninu.
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
Za to vreme, tankim slojem ulja premažite kalupe za mafine. Ovaj korak nemojte preskakati, jer je čišćenje zalepljenih mafina pravi haos.
U kalupe izmešano stavite sir, izabrano povrće i slaninicu.
Preko kašikom dodajte jaja, jednako u svakom kalupu i slobodno možete malo promešati sastojke sa dna, kako bi vaši mafin imali bogatiji ukus.
Pecite mafine u zagrejanoj rerni 15-ak minuta.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)