PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
Ukusna i laka za pravljenje, ova pita će vas oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 1 kg jabuka
- 200 g tamne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 1 dl ulja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke operite, oljuštite, očistite i narendajte, te pospite cimetom, pa promešajte.
Narendane jabuke podelite u četiri jednaka dela.
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite je uljem, pa preko nje stavite još jednu koru i nju premažite.
Preko druge kore stavite treću i nju premažite uljem i pospite jedan deo narendanih jabuka.
Preko jabuka pospite jedan deo narendane čokolade.
Preklopite sve četiri stranice i umotajte u rolat.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Pitu premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa je pospite šećerom u prahu.
Ukoliko želite, pitu služite uz kuglu sladoleda.
(ona)

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)