PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
Ukusna i laka za pravljenje, ova pita će vas oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 1 kg jabuka
- 200 g tamne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 1 dl ulja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke operite, oljuštite, očistite i narendajte, te pospite cimetom, pa promešajte.
Narendane jabuke podelite u četiri jednaka dela.
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite je uljem, pa preko nje stavite još jednu koru i nju premažite.
Preko druge kore stavite treću i nju premažite uljem i pospite jedan deo narendanih jabuka.
Preko jabuka pospite jedan deo narendane čokolade.
Preklopite sve četiri stranice i umotajte u rolat.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Pitu premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa je pospite šećerom u prahu.
Ukoliko želite, pitu služite uz kuglu sladoleda.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)