PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
Ukusna i laka za pravljenje, ova pita će vas oduševiti.
![ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите](/data/images/2024-05-22/486329_shutterstock-pita-sa-jabukama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 1 kg jabuka
- 200 g tamne čokolade
- 1 kašičica cimeta
- 1 dl ulja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke operite, oljuštite, očistite i narendajte, te pospite cimetom, pa promešajte.
Narendane jabuke podelite u četiri jednaka dela.
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite je uljem, pa preko nje stavite još jednu koru i nju premažite.
Preko druge kore stavite treću i nju premažite uljem i pospite jedan deo narendanih jabuka.
Preko jabuka pospite jedan deo narendane čokolade.
Preklopite sve četiri stranice i umotajte u rolat.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Pitu premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa je pospite šećerom u prahu.
Ukoliko želite, pitu služite uz kuglu sladoleda.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![NEVREME TUTNJI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO) NEVREME TUTNJI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)](/data/images/2024-06-22/499409_mixcollage-22-jun-2024-05-36-pm-7703_kf.jpg?time=1719098240)
NEVREME TUTNjI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)
Snažna grmljavinska oluja sa Podrinja obrušila se na Krupanj.
22. 06. 2024. u 17:11 >> 17:30
![KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno](/data/images/2021-03-29/80039_screenshot-3_kf.jpg?time=1719035513)
KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno
PEVAL Nenad Knežević Knez istakao je da se od bivše supruge Nine, sa kojom je dobio ćerke Andreu i Kseniju i proveo 17 godina u bračnoj zajednici, razveo zato što ništa nije htela da radi.
22. 06. 2024. u 07:51
Komentari (0)