DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA: Ne kuva se, već se peče u rerni - priprema jednostavna, a ukus fantastičan
Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osetimo ukus džema od šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Sveže šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cele zime sladi najlepšim ukusima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg šljiva
- 500-700 g šećera (u zavisnosti od slatkoće šljiva)
- 100 g čokolade za kuvanje
- cimet
Priprema:
Šljive operite i očistite od koštica.
Smeštajte polovinu šljiva u dublju posudu, okrećući ih unutrašnjošću nadole.
Svaki red šljiva pospite šećerom.
Stavite u zagrejanu rernu u lagano pecite oko četiri sata.
Pred kraj dodate usitnjenu čokoladu za kuvanje i promešajte da se istopi i dodajte cimet.
Sipajte u vruće tegle.
Snažno zatvorite poklopce i pokrijte ćebetom da se "pasterizuju".
Ohlađene tegle čuvajte na tamnijem, svežijem mestu.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)