DOMAĆA PROJA SA TIKVICAMA: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

Новости онлине

01. 04. 2025. u 07:00

Domaća proja sa tikvicama za užinu ili večeru je jelo koje se brzo pravi i koje će se svideti svima.

ДОМАЋА ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА: Укус који осваја на први залогај

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g seckane tikvice
  • 240 ml mleka
  • 120 g seckanog luka
  • 2 jajeta
  • 60 ml ulja
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 240 g običnog brašna
  • 2 kašike šećera
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 240 g kačkavalja

Priprema:

Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni . Podmažite tepsiju i stavite je u rernu da se zagreva. Stavite tikvice, mleko, luk, jaja i ulje u blender i pulsirajte 5 do 8 puta, dok se dobro ne izmešaju i dok se tikvice i luk ne iseckaju na veoma sitne komade.

Pomešajte zajedno kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Sipajte mešavinu tikvica u mešavinu kukuruznog brašna, mešajući da se sjedini, i lagano umešajte kačkavalj. Pažljivo sipajte testo u vrelu tepsiju, zagladite ga kašikom i pecite oko 30 minuta. Uživajte!

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.

02. 04. 2025. u 14:59

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Bivši fudbaler Crvene zvezde osuđen na dve godine zatvora!