SUPER PREDJELO OD LISNATOG TESTA PUNJENO RIBOM: Novogodišnja jelka od 5 sastojaka
STIGLI su nam praznici i bitno je kako ćete ukrasiti vašu svečanu trpezu. Ako želite da ove godine poslužite drugačije predjelo, naš predlog je novogodišnja jela od lisnatog testa.

Foto Printskrin Instagram/ taste_happiiness
Predlog za vas isprobajte novogodišnju jelku od lisnatog testa koje se puni krem sirom i ribom po izboru. Predivno izgleda, a toliko se jednostavno priprema da možete i decu da uključite.
Potrebno:
* 500 g lisnatog testa
* 150 g dimljenog lososa (može riba po izboru)
* 100 g krem sira
* 1 jaje
* semenke
Recept za jelku od lisnatog testa - super novogodišnje predjelo:
Lisnato testo razvucite, pa nanesite krem sir u obiliku jelke. Preko stavite dimljeni losos ili ribu po želji, pa zatvorite lisnatim testom. Isecite u obliku jelke, pa na dnu, po sredini isecite kao pravougaonik. On treba da bude donji deo stabla. Zatim sa strane isecite na trake, ali do pola, pa uvrnite. Premažite umućenim jajetom, pa pospite semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)