SUPER PREDJELO OD LISNATOG TESTA PUNJENO RIBOM: Novogodišnja jelka od 5 sastojaka

Novosti online

30. 12. 2023. u 18:00

STIGLI su nam praznici i bitno je kako ćete ukrasiti vašu svečanu trpezu. Ako želite da ove godine poslužite drugačije predjelo, naš predlog je novogodišnja jela od lisnatog testa.

СУПЕР ПРЕДЈЕЛО ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА ПУЊЕНО РИБОМ: Новогодишња јелка од 5 састојака

Foto Printskrin Instagram/ taste_happiiness

Predlog za vas isprobajte novogodišnju jelku od lisnatog testa koje se puni krem sirom i ribom po izboru. Predivno izgleda, a toliko se jednostavno priprema da možete i decu da uključite. 

Potrebno:

* 500 g lisnatog testa
* 150 g dimljenog lososa (može riba po izboru)
* 100 g krem sira
* 1 jaje
* semenke

Recept za jelku od lisnatog testa - super novogodišnje predjelo:

Lisnato testo razvucite, pa nanesite krem sir u obiliku jelke. Preko stavite dimljeni losos ili ribu po želji, pa zatvorite lisnatim testom. Isecite u obliku jelke, pa na dnu, po sredini isecite kao pravougaonik. On treba da bude donji deo stabla. Zatim sa strane isecite na trake, ali do pola, pa uvrnite. Premažite umućenim jajetom, pa pospite semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. 

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOLIKO TROFEJA! PA, JA NEMAM TOLIKO GODINA! Kilijan Mbape ostao u neverici kada je ovo saznao o saigraču (VIDEO)