ZA DORUČAK ILI UŽINU, LEPI SU I TOPLI I HLADNI: Najbolji domaći štapići sa kimom, grickalica za ceo dan
Omiljena užina za školu ili posao, omiljena grickalica za obrok "s nogu", za umak. Ovaj recept poslužiće vam u svakoj užurbanoj varijanti, kada ne znate šta biste.

Foto: Shutterstock
Sastojci za štapiće sa kimom:
2 šolje brašna
150 g putera
2 kašike ulja
3 kašičice praška za pecivo
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
3 kašike kima
Priprema štapića sa kimom:
Sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i pola kašičice soli u vanglu i dobro promešajte. Tome dodajte 90 grama putera (sitnije komade), pa nastavite da mutite mikserom. Kada se smesa sjedini, dodajte dve kašike ulja i još mutite.
Dok mutite na najsporijoj brzini, polako u smesu dozirajte oko 150 mililitara vode dok se ne formira loptica od testa.
Izvadite testo i umotajte ga u plastičnu foliju da tako odstoji 10 minuta.

Foto: Shutterstock
Pobrašnjavite radnu površinu, pa istanjite testo. Treba da bude jako tanko. Kalupom po želji vadite testo ili samo isecite nožem kao štapiće, pa ga poređajte u pleh na koji ste prethodno stavili pek-papir. Kada iskoristite sve testo, pospite kimom napraljene krekere.
Pecite 10 minuta u rerni prethodno ugrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Za to vreme istopite preostalih 60 grama putera na tihoj vatri.
Izvadite štapiće iz rerne i premažite ih odmah istopljenim puterom. Lepi su i topli i hladni.
Prijatno!
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)