ZA DORUČAK ILI UŽINU, LEPI SU I TOPLI I HLADNI: Najbolji domaći štapići sa kimom, grickalica za ceo dan
Omiljena užina za školu ili posao, omiljena grickalica za obrok "s nogu", za umak. Ovaj recept poslužiće vam u svakoj užurbanoj varijanti, kada ne znate šta biste.
Sastojci za štapiće sa kimom:
2 šolje brašna
150 g putera
2 kašike ulja
3 kašičice praška za pecivo
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
3 kašike kima
Priprema štapića sa kimom:
Sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i pola kašičice soli u vanglu i dobro promešajte. Tome dodajte 90 grama putera (sitnije komade), pa nastavite da mutite mikserom. Kada se smesa sjedini, dodajte dve kašike ulja i još mutite.
Dok mutite na najsporijoj brzini, polako u smesu dozirajte oko 150 mililitara vode dok se ne formira loptica od testa.
Izvadite testo i umotajte ga u plastičnu foliju da tako odstoji 10 minuta.
Pobrašnjavite radnu površinu, pa istanjite testo. Treba da bude jako tanko. Kalupom po želji vadite testo ili samo isecite nožem kao štapiće, pa ga poređajte u pleh na koji ste prethodno stavili pek-papir. Kada iskoristite sve testo, pospite kimom napraljene krekere.
Pecite 10 minuta u rerni prethodno ugrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Za to vreme istopite preostalih 60 grama putera na tihoj vatri.
Izvadite štapiće iz rerne i premažite ih odmah istopljenim puterom. Lepi su i topli i hladni.
Prijatno!
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)