TROUGLIĆI OD LISNATOG TESTA SA NUTELOM: Spolja hrskavi, a iznutra ispunjeni finim filom
Idealan izbor za užinu, doručak ili večeru, a prave se vrlo jednostavno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veliko jaje
- 1 kašika vode
- 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
- 3 kašike nutele
- 1 do 2 kašičice rendane korice pomorandže
Za glazuru:
- 80 g šećera u prahu
- 1/2 kašičice soka od pomorandže
- 1/8 kašičice rendane korice pomorandže
- dodatna nutela, po želji
Priprema:
Za lisnato testo sa nutelom zagrejte rernu na 200°. U maloj činiji umutite jaje sa vodom. Rasklopite lisnato testo i isecite na 9 kvadrata. Stavite 1 kašičicu nutele u sredinu svakog, pa pospite koricom pomorandže. Premažite ivice testa mešavinom jajeta. Preklopite 1 ugao preko punjenja da biste formirali trougao, i prstima pritisnite ivice kako biste ih zatvorili.
Prebacite u nepodmazan pleh. Pecite dok testo ne poprimi zlatnosmeđu boju, 17-20 minuta. Nakon toga ostavite da se malo ohladi. U maloj činiji pomešajte šećer u prahu, sok od pomorandže i koricu od pomorandže, pa prelijte trougliće. Ako želite, zagrejte dodatnu nutelu i pokapajte po vrhu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

UKOLIKO NISTE, VREME JE DA ISPROBATE OVU POSLASTICU: Recept za rolnice sa rogačom
27. 09. 2024. u 12:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)