NAPRAVITE DOMAĆE ZEMIČKE: Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim

Jovana Vasić

22. 02. 2025. u 07:00

Zemičke se prave slično kao i lepinje, a sa ovim receptom testo sigurno uspeva.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ ЗЕМИЧКЕ: Праве се лако, а ни мало не заостају за оним куповним

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 460 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica  šećera
  • pola kašičice soli
  • 70 g putera (otopljenog)
  • jaje za premazivanje
  • susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte vodu pa otopite kvasac. Dodajte brašno, jaje, šećer, so i puter pa promešajte . Zamesite rukama testo pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite 2 sata, da se udvostruči. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa podelite na 8 delova. Napravite kuglice pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom pa ostavite da se dižu 2 sata. Zatim premažite jajetom pa pospite susamom. Pecite zemičke 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNE SCENE: Priredila senzaciju, a svet je tek onda saznao u kakvom je stanju (VIDEO)