NAPRAVITE DOMAĆE ZEMIČKE: Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim
Zemičke se prave slično kao i lepinje, a sa ovim receptom testo sigurno uspeva.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 460 g brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 70 g putera (otopljenog)
- jaje za premazivanje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte vodu pa otopite kvasac. Dodajte brašno, jaje, šećer, so i puter pa promešajte . Zamesite rukama testo pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite 2 sata, da se udvostruči. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa podelite na 8 delova. Napravite kuglice pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom pa ostavite da se dižu 2 sata. Zatim premažite jajetom pa pospite susamom. Pecite zemičke 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČICE SA MASLINAMA: Svaki zalogaj je pravo uživanje
15. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online

FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike
21. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POGAČICE SA ČVARCIMA: Nećete moći da im odolite, a prave se nikad lakše
23. 12. 2024. u 07:00Novosti online

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)